Importanța de Manipulare a Materialelor în Industria Alimentară

Manipularea materialelor este definită ca mișcare organizată a unui anumit material de la un loc la altul, la timpul potrivit și în cantitatea potrivită. Aceasta poate implica ridicarea, deplasarea pe orizontală sau pe verticală, și depozitarea materialelor. Acesta este un factor important în buna funcționare a oricărei plante de prelucrare a alimentelor și poate afecta foarte mult calitatea produsului și costul și rentabilitatea operațiunii.

Din momentul în care un material intră pe poarta fabricii, costul este adăugat de fiecare dată când este manipulat. Fiecare mișcare poartă, de asemenea, riscul de a deteriora materialul. Material handling este atât de banal încât este adesea trecute cu vederea în calcularea costurilor. Toată lumea știe că, de transport maritim ar trebui să fie incluse ca un cost. De manipulare a materialelor și a fluxului ar trebui să fie văzut ca un intern operațiuni de transport care are asociată o valoare monetară. Costul de materiale de manipulare, depozitare și de circulație trebuie să fie adăugate la costul produsului final.

În multe operații, producția a fost simplificat pentru a fi cât mai eficient posibil, dar puțin sau nimic nu a fost făcut pentru a face manipularea materialelor mai eficient. Nu este de mirare că costurile pot fi la fel de mult ca 50% din total cost de producție. Manipularea necorespunzătoare a materiilor prime poate fi un factor major în pierdere și de deteriorare a produsului. De fiecare dată când un material este mutat, nu există pericol de lovire, cădere, și de strivire. Nesigur operațiunea de camioane industriale, benzi transportoare, și căruțe a fost responsabil pentru multe accidente grave plantelor.

Aceasta afectează costurile de producție și distribuție și prețul de vânzare a tuturor produselor alimentare. Moderne metode de manipulare sunt îndreptate la realizarea circulație și distribuție, cu un minim de forță de muncă, deșeuri, și de cost, în cel mai scurt timp și cu maximum de siguranță.

În industria alimentară, materiale de manipulare este în cauză cu mișcarea de materii prime de la un depozit, fabrica, furnizor sau beneficiar bay spre zona de depozitare în vrac sau la o linie de prelucrare. Timpul de prelucrare, materiale trebuie să fie mutat de la un proces la altul. După prelucrare, materialele trebuie să fie mutat de la ambalaj la un depozit sau expediere.

Configurarea o manipulare a materialelor în plan necesită o mare cantitate de efort, iar speranța este că se va produce concomitent beneficii. Obiectivele de manipulare a materialelor includ reduce costurile de manipulare prin utilizarea mai bună a forței de muncă, mașini, și spațiu, scăderea costurilor operaționale, reducerea de producție sau de prelucrare timp, crește utilizarea eficientă a spațiului de depozitare, ține de material în mișcare, reducând astfel spațiul ocupat de materiale de producție, pentru a preveni manipularea legate de leziuni și accidente, îmbunătățirea calității produselor, și de a reduce risipa de material.Source by Manobendro Sarker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *