Fapte interesante Despre Moldovita UNESCO

Mănăstirea moldovița, Biserica buna Vestire situat în Județul Suceava, România. Acesta este situat în Moldovița, care este o comună alcătuită din patru sate separate. Argel, Demacusa, Moldovita, și Rasca sate alcătuiesc această comunitate.

Situat în valea Moldovita Râu din România, care trece prin Județul Suceava comuna Vatra Moldoviței. Este complet înconjurat de munții din Bucovina. Ghemuit în acest peisaj este Manastirea Moldovita, care a fost dedicată bunei Vestiri.

Biserica te văd stând acolo azi a fost infiintata in anul 1532, când Petru Rareș a fost conducător. Acesta a fost dedicat buna Vestire de către Petru Rareș. Puteți vedea chiar și inscripția comemorativă, care a fost plasat pe fațada de sud a clădirii, care confirmă această dăruire. Inscripția este plasat pe partea stângă a ușii de la intrare care duce în sanctuar.

Există un pridvor deschis construit pe partea din față a bisericii. Acest lucru a fost făcut în timpul lui Petru Rareș, când aceste pridvoare deschise fiind stabilit pe aceste biserici a fost o caracteristică de brand nou.

Când ați mers pe jos în sus pe verandă, veți vedea emblema veche Moldova inscriptionate deasupra intrării principale. Aceasta emblema este sculptat în piatră, care creează acea parte a clădirii. În interiorul structurii, veți găsi un lemn iconostas, care este strâns gravat și aurit. Iconostasul este la fel de vechi ca fondator al mănăstirii în sine.

În jurul perimetrului bisericii este o incinta de perete, care este de 1.20 metri grosime și se află la o înălțime de șase metri. Peretele are, de asemenea, de înaltă construit turnuri incluse în ea.

Petru Rares văzut această mănăstire ca fiind un monahal important centru de cultură din republica Moldova. După domnia lui a fost de peste, în 1610 la aproximativ 1612 episcopul Efrem de Radauti, a continuat viziunea lui Petru Rares prin adăugarea de celule călugări și casa de mănăstire la mănăstire. Episcopul și-a mutat reședința în casa abbey și a organizat o școală de copiști și miniaturisti, pe motiv.

Pictura exterioara a făcut pe zidurile manastirii pare să fi fost făcut de mai mult de un singur artist. Acest lucru este evident prin diferite stiluri de pictură. Aceste picturi au fost foarte bine conservate de-a lungul timpului și se înfățișează lui Elisei Copac, Aeriene, Taxa de Casă, Judecata de apoi, și Asediul de la Constantinopol în nuanțe de roșu-brun.

În interiorul Manastirea Moldovita vizitatorii vor fi încântați pentru a vedea mai multe obiecte de valoare care au fost conservate și sunt afișate pentru vizualizare. Există broderii, manuscrise, icoane si de timpul de construcție așteaptă să te ducă înapoi în timp, atunci când le vizualizați.

Manastirea Moldovita a fost printre cele opt mănăstiri plasate pe Națiunilor Unite pentru educație, Științifice, Culturale și Organizarea listă în 1993. Lista completă de mănăstiri este:

• Manastirea Moldovita

• Manastirea Sucevita

• Manastirea Voronet

• Manastirea Humor

• Suceava Manastirea

• Mânăstirea Arbore

• Manastirea Probota

• Manastirea Patrauti

Frescele pictate pe aceste mănăstiri au fost comandate de către Petru Rareș, fiul nelegitim al lui Ștefan cel Mare. Ștefan cel Mare a fost rege al Moldovei între 1457 până când a murit în 1504. În acei ani s-a dus să se lupte cu Imperiul Otoman treizeci și șase de ori. El a câștigat treizeci și patru de aceste lupte și de multe ori, ar fi o biserică construită după ce a fost victorios. Fiul său, a domnit în Moldova din 1527 până în 1538 și apoi din nou în 1541 până în 1546 și a comandat opera de arta magnific făcut pe interior si exterior din mănăstiri. Arta înfățișează scene din viața lui Hristos și portrete de sfinți și profeți din biblie. Frescele sunt, de fapt face cu tencuiala de pe perete încă umedă, astfel încât acestea să devină o parte din perete și nu sunt doar pictate pe partea de sus a acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *