De a face Sens de Baby Boomer Demență Frontotemporală

În Martie 2007, soțul meu, Dave, 57 de ani, a fost oficial diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD). Nu am mai auzit de FTD, darămite un baby boomer ai Alzheimer, sau orice alte forme de demență. Am crezut că a fost rezervat doar pentru cei peste 80 de ani, cu crinkly piele și albastru-alb de păr!

Frontotemporal este a doua cea mai comună formă de demență, în vârstă de 65 de ani … în spatele Alzheimer. Inițial, FTD afectează jumătate față (frontal si lobii temporali) a creierului, în timp ce boala Alzheimer începe în jumătate din spate, unde cele mai multe dintre noastre de memorie este stocat.

Deteriorarea lui Dave ‘frontal’ lobi, care sunt responsabile pentru personalitate, judecata și emoțiile, este motivul pentru care el se retrage-de multe ori cu o ‘departe’ sau vacante privirea de pe fața lui. El și-a pierdut inițiativa sa și mai mult de capacitatea sa, de a sculpta păsări-hobby-ul său favorit de peste 35 de ani. Tare sau sunete de înaltă ținută morală, cum ar fi copii plângând, sirene, sau camioane schimbarea treptelor de viteză pe autostrada, irita creierul, făcându-l să tresară cu lacrimi. Aceste zgomote ar fi echivalentul a 100 unghiile decopertarea pe o tablă. Dave a dezvoltat, de asemenea, ritualuri și rutine, care sunt destul de rigide. De exemplu, lunea este ‘de tăiere gazon’ zi-indiferent de vreme, de marți este ‘sport’ zi, miercuri este un ‘gunoi’ zi (și trebuie să fie o anumită basculante) și așa mai departe. Lobii frontali ne ajută pentru a rezolva problema, și de a folosi bunul nostru simț. Trebuie să recunosc, aceasta este una dintre cele mai dificile zone pentru mine să fie pacient. Uneori, luând o respirație profundă, sau de numărare de la 20, nu-l taie! Noaptea trecută a fost un exemplu perfect. Tânărul nostru springer spaniel, care are bietul de control al vezicii urinare, s-au entuziasmat când vecinul nostru a venit la ușă, și a urinat în foaier. Dave uitat la baltă, și chiar a urcat peste ea, fără să mă gândesc la ștergându-l cu un prosop. Între timp, spaniel mers înapoi printr-o mică încurcătură, lăsând umed labe prin toata casa!

În plus față de lobul frontal schimbări, atât de Dave ‘lobii temporali sunt în scădere, și de a fi înlocuit cu lichid. Acesta apare la fel de mari, înnegrite zone pe CT. Deoarece acest domeniu este responsabil pentru înțelegerea și recunoașterea cuvinte, fețele, și semnificațiile lor, citind listele de alimentare, manuale de utilizare etc. sunt o provocare. Cel mai trist pierderea este că Dave nu recunosc oamenii pe care el a cunoscut de ani de zile … chiar veri primari, și profesorii, care au fost colegii lui de 25 de ani. Atunci când suntem invitați la o petrecere, sau orice adunare socială, Dave spune foarte puțin din cauza dificultăți în a găsi cuvintele potrivite. Atunci când el nu vorbește, el va folosi multe cuvinte pentru a descrie unul pe care el nu poate găsi … cunoscut sub numele de ‘perifrază’.

Progresia demenței variază în funcție de fiecare persoană, dar este similar cu Alzheimer rata: 5-8 ani din momentul diagnosticului. În prezent, nu există tratamente sau medicamente, care va încetini FTD-se vor trata doar simptomele, cum ar fi depresia sau anxietatea. Recent, cercetările au arătat că demență Frontotemporală are o componentă genetică; ea are ceva de-a face cu proteine tau de producție și cromozomul 17. Nu există teste genetice pentru 2 copii mari, dar nu avea puterea interioară de a face cu asta încă. Interesant, cromozomul 17 este același cu cel pentru boala Parkinson, și motivul de ce 10% dintre pacienții cu FTD, show legate de simptome. Semnele clasice de Parkinson-intenție tremor de mana si pastila de rulare cu degetele–a apărut în Dave, în ultimul an. Acesta este un alt motiv pentru care nu petrec mult timp sculptura și pictura lui rațe, care necesită fine și precise de coordonare mână.

Ca mai mult de baby boomers ajunge prim-lor ani – ’40,’ 50 și ‘ 60–veți vedea o creștere semnificativă a ‘mai mic’ sau debut precoce de demență. Să sperăm că, de cercetare a creierului nu numai că vor găsi un leac pentru boala Alzheimer și legate de demență, dar la fel de important, de a descoperi cum ne putem menține un creier sănătos, așa că nu avem de a experimenta acest debilitante și boala progresiva.

Dacă aveți orice întrebări sau comentarii, mi-ar plăcea să aud de la tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *